AleBrowar - Brown Foot

Wyprodukowano dla AleBrowar Sp. z o.o. w Browarze Gościszewo.

Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.

Skład: woda; słody: pale ale, pszeniczny, Chateau Chocolat, Crystal, zakwaszający; chmiele: Simcoe, Cascade, Chinook, Zeus; cukier; drożdże Safale US-05.

Zawartość alkoholu: 6,2% obj., ekstraktu: 16°, IBU-80.

Barwa brunatna z rubinowymi przebłyskami pod światło.

Piana beżowa, średnio - obfita, gęstawa. Opadła powolnie do nierównej kołderki. W miarę obficie oblepiła szkło.

Nasycenie dość spore.

Zapach nad wyraz przyjemny. Owoce tropikalne, cytrusy, lekka żywica i odrobina czekolady.

Smak na początku owocowy z kwiatową nutą. Przechodzi w sporą goryczkę o ziołowo - żywicznym posmaczku. Przez chwilę nieco cytrusowego kwasku. Po złapaniu temperatury pojawia się czekolada i orzechy włoskie. Finisz owocowo - goryczkowy, długo pozostający na podniebieniu. Rewelacyjne piwo, które spożyłem z nieopisaną przyjemnością.

W pełni zasłużyło na 10 punktów.

Opinia: Sten
18/02/2015

encyklopedia/piwa/alebrowar_brown_foot.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)