Żywieckie Marcowe - Oktoberfest 14

Żywiecki Browar Domowy Into the Wild.

Skład: woda, słody - pilzneński, monachijski I, karmelowy czerwony, barwiący; chmiele - Marynka, Lubelski; drożdże saflager S-23.

Zawartość alkoholu: 6,2%, ekstraktu: 14%, IBU - 26, EBC - 20.

Barwa brunatna z tych jaśniejszych z rubinowymi przebłyskami. Leciutko mętnawa.

Piana ciemno-kremowa, średnia. Opada w miarę wolno do cieniutkiej, trwałej kołderki.

Nasycenie optymalne.

Zapach lekko drożdżowy z subtelnym słodem.

Smak na początku gorzkawy. Po chwili pojawia się nieco słodu i całkiem ciekawe nuty owocowe. Zakończenie ponownie goryczkowe. Bardzo fajne piwo dobrze uwarzone i wyważone.

8 punktów.

Opinia: Sten
20/06/2013

encyklopedia/domowe/zywieckie_marcowe_oktoberfest_14.txt · ostatnio zmienione: 2018/12/11 18:35 (edycja zewnętrzna)