Browary Regionalne Jakubiak, Browar Lwówek.
Piwo typu Ale, pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, melanoidynowy; słód pszeniczny; chmiel Amarillo.
Zawartość alkoholu: 4,2% obj., ekstraktu: 12,5% wag. Warka do: 19.09.2017.
Barwa bursztynowa, mętna.
Piana ciemnokremowa, średnia o drobnych pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Kilkoma plackami osiadła na szkle.
Nasycenie spore.
Zapach znikomy. Minimalne cytrusy i odrobina karmelu. W tle muśnięcie słodu.
Smak kwaskowy z niewielką ilością cytrusów. Zdecydowanie więcej karmelu i słodu z wyczuwalnym pieczywem. Goryczki sporo o trawiasto – pestkowym posmaczku. Piwo niczego sobie, jest bez mała dobre.
6,5 punktu.
Opinia: Sten
02/07/2017