Wyprodukowane dla Browaru Kingpin Sp z oo, Wilczak 18B/10, 61-623 Poznań w Browarze Zarzecze Łęgowa 1, 34-326 Pietrzykowice. Kod kreskowy: 59047302904561).
Session Brut IPA.
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Najlepiej spożyć - warka 01, 12-04-2019.
Alk. 5,7% obj. Ekst. 10,5° Plato.
Skład: woda; słody: jęczmienny, pilzneński; chmiele: Simcoe, Chinook, Ekuanot, Citra; drożdże Fermentis Safale US-05.
Kolor. Złoty. Mgliście mętne. Piana biała, drobna, skąpa, Znika szybko do śladowego pierścienia. Pozostawia firankowe ślady na szkle.
Nasycenie średnie.
Zapach. Chmielowy z nieznacznymi akcentami owoców tropikalnych.
Smak. Goryczka umiarkowana, dość szybko znikająca, ustępuje delikatnemu kwaskowi owocowemu. Można wyczuć nieznaczne akcenty korzenne. Bardzo pijalne, orzeźwiające. Po podgrzaniu w wieczornym powietrzu, odrobinę zbyt wodniste.
Ale na bardzo mocne 8 punktów zasługuje.
Opinia: Naj
16/08/2018
Wyprodukowano przez Browar Błonie. Dystrybucja Browar Kingpin Sp. z o.o.
Kod kreskowy bez zmian. Warka do 20.08.2020 r.
Składniki prawie identyczne. Nie podano konkretnego słodu, chmieli i drożdży. Nowa grafika.
Piwo zmętnione. Barwa złocista.
Piana niezbyt obfita, biała, o dość grubych bąblach, nietrwała. Opada w minutę do obwódki i strzępek po warstewce; nieco oblepia szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach przeciętnie intensywny, przyjemny. Czuć cytrusy, nutę winną (winogrona), oraz w tle słód z nutą zbożową.
W smaku piwo lekkie, nawet nieco wodniste i wytrawne. Dominuje posmak cytrusów. Oprócz niego czuć nutę owocową z lekkim kwaskiem oraz słód z posmakiem zbożowym i nutę żywiczną. Goryczka mocna, taka ziołowo - piołunowo - żywiczna. W sumie piwo dobre, ale na jakieś szczególne peany nie zasłużyło.
7 punktów.
Opinia: j24
26/10/2019