Wyprodukowano na zlecenie Browar Deer Bear przez Browary Regionalne Wąsosz.
APA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody: jęczmienne, żytni jasny, pszeniczny; drożdże; chmiele: Idaho 7, Citra; płatki pszenne.
Zawartość alkoholu: 2,2% obj., ekstraktu: 7,8% wag. Warka do: 30.03.2018.
Barwa złocista, mętna.
Piana biała, cienka o grubych pęcherzykach. Stosunkowo szybko opadła do porwanego kożuszka, następnie do opaski. Na szkle pozostawiła kilka plamek.
Nasycenie średnie.
Zapach cytrusowy z wyraźną pomarańczą. W tle nutki zbożowe.
Smak wodnisty, no ale przy tych parametrach to nie zaskoczenie. Delikatny cytrusowy kwasek, odrobina żywicy i trochę owoców tropikalnych. Po złapaniu temperatury wyraźne akcenty zbożowe. Goryczka na średnim poziomie z wyczuwalnymi ziołami i skórkami cytrusów. Jak na piwo bez mała bezalkoholowe, jest całkiem fajne w odbiorze i przyjemnie bardzo się je spożywa.
7 punktów.
Opinia: Sten
27/09/2017