Zabite Dechami

Wyprodukowano dla Henry Jones (Bowler Hat), Warszawa.

Bourbon Brown Ale. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody: pilzneński, pszeniczny, wiedeński, Caragell; chmiel EKG; drożdże górnej fermentacji.

Zawartość alkoholu: 5,9% obj., ekstraktu: 15,0% wag.
Warka do: 29.04.2017.

Barwa bursztynowo - miedziana, mętna. Piana jasnobeżowa, obfita i bardzo gęsta o różnej strukturze pęcherzyków. Dość szybko opadła do cieniutkiej kołderki. Na szkle pozostawiła kilka placków.

Nasycenie średnio - wysokie z tendencjami spadkowymi.

Zapach słodowy z niewielkim pieczywem i z suszonymi owocami. Całkiem sporo dębowych tanin.

W smaku słód i karmel z niewielką słodyczą. Nieco owocowego kwasku i podobnie, jak w aromacie, dużo dębu z subtelnym posmaczkiem wanilii. Goryczka na średnim poziomie, ściągająca i trochę zalegająca.

W sumie bardzo dobre piwo i warte spróbowania.

7,5 punktu.

Opinia: Sten
06/01/2017

encyklopedia/piwa/zabite_dechami.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:33 (edycja zewnętrzna)