WerBeer - Mr.Wheat

Werbeer, Sochaczew. Uwarzono w Browary Regionalne Wąsosz.Kod: 06567241845801)

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody: pszeniczny, pilzneński; chmiele: Cascade, Citra, Centennial; drożdże.

Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag., IBU-25. Warka do: 24.01.2018.

Barwa złocista, bez mała klarowna.

Piana biała, obfita i bardzo gęsta o drobnych i średnich pęcherzykach. Zredukowała się do porwanego kożuszka. Na szkle pozostawiła kilka plamek różnej wielkości.

Nasycenie w zasadzie umiarkowane.

Zapach mało wyrazisty. Odrobina drożdży wymieszanych z cytrusami. Aromatów pszenicznych nie odnotowałem.

Smak wodnisty. Niewielki kwasek, odrobina słodu i drożdży oraz pestkowa goryczka, nieco zalegająca na podniebieniu. Po złapaniu temperatury daje o sobie znać pieczywo. Tu nut pszenicznych również nie wyczułem. Zwykłe, przeciętne piwo, które niby można i wypić, ale nie pozostaje w pamięci.

Nie więcej, jak 4 punkty.

Opinia: Sten
27/08/2017

1)
Art Of California By Ellie Marshall, 1719 Tahoe Dr., 95405-7737 Santa Rosa, Kalifornia, USA.
encyklopedia/piwa/werbeer_mr.wheat.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:33 (edycja zewnętrzna)