Warsztat Piwowarski, Wrocław.
Stout Tarnogajski.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: woda; słody: pilzneński, wiedeński, karmelowy, czekoladowy, barwiący; chmiel; drożdże.
Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12,1% wag. Warka do 28.05.2017.
Barwa bez mała czarna. Przy dnie szklanki widoczne są niewielkie rubinowe przebłyski.
Piana ciemnobeżowa, niska o drobnych pęcherzykach. Zredukowała się do porwanego kożuszka. Obficie oblepiła szkło.
Nasycenie z tych nieco większych.
Zapach mało intensywny. Kawa z mlekiem, mleczna czekolada i trochę karmelu. W tle suszone owoce i palonka.
Smak lekko kwaskowy z suszoną śliwką. Karmel i palonka. Spora dawka kawy z mleczną czekoladą. Goryczka średnia, nieco popiołowa i kawowa. Trochę wodniste to piwo, ale wypić i owszem można, a nawet ze smakiem.
6 punktów.
Opinia: Sten
08/01/2017