Van Pur - Cechowe Bezglutenowe

Van Pur. S.A.

„Piwo jasne, pasteryzowane. Alkohol 4,5 % obj. Produkt bezglutenowy. Składniki: woda, słód jęczmienny*, jęczmień* browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. * - Zawartość glutenu w piwie obniżono w procesie produkcyjnym do poziomu < 20 mg/kg”

Piwo klarowne. Barwa słomkowa. Piana biała, średnio wysoka i ze średnio grubych bąbelków. Nietrwała. Opada w minutę do cienkiej warstewki, a później do zera. Nasycenie dość duże. Zapach słaby, słodowy,typowy dla koncerniaków. W smaku piwo lekkie i wodniste. Płaskie nawet. Czuć słód, nieco kwasku i szczypanie w język. Goryczka bardzo słaba. W sumie piwo kiepskie, poniżej poziomu koncerniaka.

3 punkty to max.

Opinia: j24
26/04/2016



Etykieta i parametry bez zmian.
Barwa jasnego złota, klarowna. Piana śnieżnobiała, średnio - obfita i bardzo gęsta. Opadła do cienkiej kołderki obficie oblepiając szkło.
Nasycenie średnie. Zapach na granicy wyczuwalności. Niewielki słód i w zasadzie to wszystko. Smak wodnisty. Trochę kwasku, równie nieduży słód i minimalna goryczka, taka trochę chemiczna.

Ocenę podniosę do 3,5 punktu za ładną pianę głównie.

Opinia: Sten
29/12/2016

encyklopedia/piwa/van_pur_cechowe_bezglutenowe.txt · ostatnio zmienione: 2018/06/12 14:11 (edycja zewnętrzna)