Van Pur - Brok Gluten Free

Producent Van Pur, Warszawa.

Piwo jasne, pasteryzowane. Produkt bezglutenowy.

Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel. Zawartość glutenu w piwie obniżono w procesie produkcyjnym do poziomu <20mg/kg.

Zawartość alkoholu: 5,2% obj.

Barwa jasnego złota.

Piana biała, średnia, Opadła ze słyszalnym sykiem do cieniutkiej opaski. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie spore.

Zapach lekko metaliczny. Innych doznań brak.

Smak przypomina smakową, żelazistą wodę gazowaną kojarzącą się z wodą ze studni na dworcu kolejowym w Humennem. Nieco kwasku, metalu i apteczna goryczka. Można sobie spokojnie darować.

2 punkty.

Opinia: Sten
10/11/2015

encyklopedia/piwa/van_pur_brok_gluten_free.txt · ostatnio zmienione: 2020/11/19 15:30 (edycja zewnętrzna)