Wyprodukowane w Browarze Restauracyjnym Marysia, Szczyrzyc dla: Tattooed Beer.
Piwo jasne górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: słody: pilzneński, monachijski, Abbey, Carapils; chmiele: Iunga, Kazbek, Dana; drożdże US-05.
Zawartość alkoholu: 6% obj., ekstraktu: 15% wag., IBU-70.
Barwa złocista, zamglona.
Piana biała, w miarę obfita i bardzo gęsta. Do końca pozostała spora czapa. Nieregularnie oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach kwiatowo - słodki z lekką nutką cytrusów. W tle subtelne ziółka.
Smak na początku kwaskowy z minimalnymi cytrusami. Następnie spora dawka ziółek, która przeplata się ze słodyczą kwiatów. Goryczka niczego sobie, choć pojawia się w chwilę po przełknięciu, ale bardzo długo utrzymuje się na podniebieniu. Bardzo dobre to piwo, polecam.
Mocne 8 punktów.
Opinia: Sten
30/01/2016