Wyprodukowano w Browarze Restauracyjnym Marysia, Szczyrzyc, dla Tattooed Beer, Kraków.
Polish Smoked Ale.
Piwo pasteryzowane,
niefiltrowane.
Skład: słody: pszeniczny wędzony dębem, jęczmienny wędzony bukiem; chmiele: Hallertau Tradition, Lubelski; drożdże Fermentum Mobile FM-51 Grodzie Dębowe.
Zawartość alkoholu: 4% obj., ekstraktu: 10% wag., IBU-35.
Barwa jasnego złota, bez mała klarowna.
Piana biała, średnia. Opadła do porwanego kożuszka. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie średnie.
Intensywny zapach dobrze uwędzonej kiełbasy, przez który nieśmiało próbują przebić się słody i ziółka.
Podobne doznania mamy przy konsumpcji. Najpierw spora wędzonka, nutki słodowe i owocowy kwasek. Goryczka nieduża o ziołowym posmaczku. Piwo przyjemnie orzeźwiające. W lecie świetnie gasiłoby pragnienie.
7 punktów.
Opinia: Sten
07/12/2016