Strzelec

Wyprodukowano w Browarze w Jędrzejowie przez Royal Unibrew Polska Sp. z o.o.

Kiedyś robione w Krakowie.

Jak napisano na puszce: „Strzelec to wyśmienite piwo najwyższej jakości o niepowtarzalnym smaku. To efekt mistrzowskiej sztuki warzelniczej browaru w Jędrzejowie, który od 1140 roku trudni się produkcją doskonałych piw.”

Alkohol 5,2%, ekstraktu nie podano.

Szczerze powiem, że krakowski Strzelec był o niebo lepszy. To piwko to taki sobie wielce przeciętny napój i w moim przekonaniu jest zaprzeczeniem „reklamy” jaką producent na puszce zamieścił. Piana znikoma i znikająca szybko, w smaku lekki kwasek wyczuwalny, w zapachu słód.

2 punkty i nie więcej.

Opinia: Sten
20/08/2009

encyklopedia/piwa/strzelec.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:31 (edycja zewnętrzna)