Browar Stołeczny. Wyprodukowano w Polsce dla Mat-Mar, Warszawa.
Piwo ciemne miodowe, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel (o miodzie w składzie chyba zapomniano).
Zawartość alkoholu: 5,8% obj., ekstraktu: 15,0% wag. Warka do: 20.09.2018.
Barwa brunatno - rubinowa, klarowna.
Piana ciemnokremowa, średnia o różnej wielkości pęcherzykach. Opadła bardzo szybko do porwanej warstewki. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie większe od średniego, czuć małe szczypanie w język.
Zapach miodowy, trochę słodu i niewielki karmel oraz nutka metaliczna.
Smak słodki, miodowy, nie do końca naturalny jak mi się wydaje. Niewielki owocowy kwasek i trochę karmelu. Słodu niewiele, podobnie jak i goryczki. Szału nie ma. Zwykłe, przeciętne piwo z dodatkiem nie wiadomo jakiego miodu.
Nie więcej, jak 5 punktów.
Opinia: Sten
15/05/2018