Sielskie - O Smaku Miodowym

Browar Jagiełło dla restauracji Sielska.

Pasteryzowane (a data spożycia takaż sama jak przy niepasteryzowanym jasnym LOL)

Zawiera słód jęczmienny, aromat oraz naturalny miód. Zawartość alkoholu: 5,4%, ekstraktu: 12,1%

Cytat

Barwa jasno bursztynowa, klarowna. Piana biała, wybitnie cieniutka, już w chwilę po nalaniu zaczyna się rwać, by po kolejnej chwili zaniknąć. Nasycenie umiarkowane. Zapach sztucznego miodu, w tle odrobina słodu. W smaku jak dla mnie nazbyt wodniste, choć wyczuwa się i słód i goryczkę. Na szczęście miodu w tym piwie jest śladowa wielce ilość, przynajmniej na początku. Później jest niestety gorzej. Goryczka nawet dość intensywna i długotrwała, choć w miarę ogrzewania się piwa ustępuje miodowej sztuczności. W tzw międzyczasie przez króciutką chwilę daje o sobie znać słód. Zakończenie sztuczno słodkie z nutą goryczki. Co ciekawe piwo prawie pozbawione kwasku.

Źródło: Sielskie Anielskie - Miodowe Lata

To dokładnie to samo piwo, ukryć się nie da…

Zatem również 6 punktów.

Opinia: Sten
28/10/2012

encyklopedia/piwa/sielskie_o_smaku_miodowym.txt · ostatnio zmienione: 2020/12/14 10:19 (edycja zewnętrzna)