Schwaben Bräu - Das Naturtrübe

Wyprodukowane w Dinkelacker-Schwaben Bräu w Stuttgarcie.

Niemieckie piwo pszeniczne. Zawartość alkoholu 5%.

Miły świeży zapach, barwa jasno bursztynowa, naturalnie mętna. Piana ładna, choć znika zbyt szybko. Smak delikatny, subtelny, po kilku sekundach czuć przyjemną goryczkę.

Z czystym sumieniem dam 8 punkcików.

Opinia: Sten
24/01/2010

















„Piwo jasne. Składniki: woda, słód jęczmienny, drożdże, chmiel. Alkohol 5,0 % obj.”

Piwo mętne. Barwa bursztynowo - żółta. Piana biała, drobna, dość obfita, średnio trwała. Opada nierównomiernie do cienkiej warstewki, po kilku minutach obwódki; pozostają też jej skromne ślady na ściankach kufla. Nasycenie średnie. Zapach niezbyt mocny, delikatny, słodowy, z nutą drożdżową. W smaku piwo lekkie, w pierwszym wrażeniu łagodne. Najpierw dominuje słód z nutą owoców cytrusowych. Po chwili na plan pierwszy wychodzi kwasek i posmak drożdżowy, a piwo w smaku robi się orzeźwiające. Końcowa goryczka nie jest zbyt mocna, ale przyjemna i dość długo ciesząca podniebienie. Co ciekawe jak piwo chwilę postoi to moc goryczki się zwiększa. W sumie całkiem fajne, smaczne i orzeźwiające piwo.

8 punktów.

Opinia: j24
28/10/2014

encyklopedia/piwa/schwaben_brau_das_naturtrube.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:00 (edycja zewnętrzna)