Brouwerij Roman, Belgia.
Piwo górnej fermentacji.
Zawiera słód jęczmienny. Wg polskiej wklejki: woda, jęczmień, pszenica, chmiel, drożdże, cukier.
Zawartość alkoholu: 8,5%.
Barwa ciemno słomkowa, delikatnie mętnawa.
Piana biała, obfita, gęsta i zbita. Do końca pozostaje dwu centymetrowy, pękaty grzybek. Na szkle osadzają się paseczki po każdym wypitym łyku. Nasycenie solidne.
Zapach delikatny, nieco słodu, trochę nutek owocowych i drożdży.
Smak owocowy, kwaskowo słodki. Jak dla mnie nieco byt słodki nawet. Małe co nieco słodu i drożdży. Alkohol wyczuwalny, choć nie nachalny. Goryczka pojawia się na niezbyt długą chwilę, by ustąpić miejsca kwaskowej słodyczy. Przyjemnie rozgrzewające. Piwo niczego sobie, pije się całkiem przyjemnie.
7 punktów.
Opinia: Sten
17/08/2012