Wyprodukowano w Bytów Browar Kaszubski i Browar Rockmill.
Coffe & Salt. Piwo pasteryzowane i niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, kawa, chmiel, drożdże, sól. Zawartość alkoholu: 10% obj., ekstraktu: 25% wag. Warka do: 26.01.2018.
Barwa czarna z niewielkimi rubinowymi przebłyskami przy dnie szklanki.
Piana dość obfita o grubych, szybko pękających pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki, następnie do opaski. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie średnie. Zapach kawy, suszonych owoców, palonki i mlecznej czekolady.
Smak intensywnie słodki, przepleciony solą, co daje całkiem zaskakujące i miłe dla podniebienia doznanie. Następnie ciemne słody, palonka, sporo kawy i czekolady. Do tego likierowa oleistość z wyraźnym owocowym suszem. Ponownie daje o sobie znać sól, w szczególności na ustach. Na finiszu średnia trawiasta goryczka. Ciekawy ten porter, choć poza solą niewiele różni się od bazowego „P”.
7 punktów będzie w sam raz.
Opinia: Sten
05/03/2017