Browar Profesja. Wrocławski browar rzemieślniczy. Kod kreskowy 59047306582321).
Summer Ale.
Najlepiej spożyć do 31-08-2017.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: woda; słody: pszeniczny, jęczmienny (Pilzneński, Carmel Pils); chmiele: Hallertau Tradition, Cascade, Citra, Mosaic, Simcoe; ddrożdże HotHead Ale.
Alk. 5,1% obj. Ekst. 12 stopni Plato.
Kolor: słomkowy, silnie, jednolicie mętne. Piana biała, średnia, niezbyt duża, osadza się silnie na szkle. Pozostaje w formie obrączki.
Zapach: Słody, owoce.
Nasycenie średnie.
Smak: goryczka wyraźna, nie trzyma długo. Przebijają słody z akcentami cytrusowymi i ziołowymi. Stosownie do nazwy, orzeźwiające, ale alkohol robi swoje. Raczej na wieczór niż w upalny dzień.
W sumie bardzo pozytywnie.
8 punktów.
Na etykiecie ktoś bardzo przypominający GB. Ale czy GB jest ratownikiem? A jeśli tak, to przed czym ratuje?
Opinia: Naj
07/06/2017