Pracownia Piwa - Beer for House

Pracownia Piwa, Modlniczka.

Witbier. Piwo górnej fermentacji - niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, słód monachijski, chmiel, drożdże, curacao, kolendra, rumianek.

Zawartość alkoholu: 5,1% obj., ekstraktu: 12° Blg, IBU-18.

Barwa pomarańczowa, mętna, choć nie przesadnie.

Piana biała, średnia. Dość szybko opadła do porwanej warstewki, następnie do pierścienia. Szkła nie oblepiła.

Nasycenie nieco większe niż średnie.

Zapach cytrusowo - ziołowy. Zarówno kolendra, jak i rumianek mocno uderzają w nozdrza.

Całkiem podobnie jest i w smaku. Najpierw cytrusy, a następnie spora dawka ziółek. Piwo wytrawne, a goryczka o wybitnie ziołowym charakterze. Ciekawe w odbiorze piwo, choć do częstego spożywania raczej się nie nadaje. Za bardzo ziołowe.

Jednak na 8 punktów zasłużyło.

Opinia: Sten
19/11/2015

encyklopedia/piwa/pracownia_piwa_beer_for_house.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:00 (edycja zewnętrzna)