Wyprodukowano dla Browaru Piwojad SC, ale nie wiadomo gdzie… Kod kreskowy: 59063950532231).
Bowmore Whisky Barrel Aged. Imperial Stout. Piwo Górnej fermentacji.
Najlepiej spożyć przed: 10-04-2019.
Skład: woda; słody: pszeniczne, jęczmienne, orkiszowe; płatki owsiane; chmiel; drożdże.
Alk. 10,1% obj. Ekstr. 24P.
Kolor: czarno-brunatny, bardzo ciemny.
Piana symboliczna, beżowa, znika prawie całkowicie bez pozostawiania śladów.
Nasycenie niewielkie.
Zapach: słody ze starą beczką i whisky.
Smak: najpierw przenikliwy kwasek a zaraz potem dość intensywna goryczka. Nieco paląca i błyskawicznie znikająca. Następuje alkohol i opalane, stare drewno. Alkohol króluje na koniec. Gdyby nie ten kwasek, było by ciekawe piwo. Może przesadzili z alkoholem. Działa nasennie.
W sumie odczucia dla mnie nie były najlepsze - 6 punktów.
Opinia: Naj
27/05/2018