Warzone dla: Piwa Regionalne, Rzeszów.1)
Piwo pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże (o żurawinie nie wspomniano).
Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag.
Barwa rubinowa, klarowna.
Piana beżowa, średnia i w miarę gęsta. Stosunkowo szybko się porwała, następnie zredukowała się do opaski. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie nieco większe od średniego.
Zapach słodowy z wyczuwalnym karmelem i z odrobiną owoców.
Smak słodki, owocowy, ale bez wątpienia nie jest to żurawina. Symboliczny słód i taka też goryczka, tłumiona słodyczą. Pod koniec pojawia się chemiczny posmaczek. Piwo, nie piwo. Bardziej przypomina słodki napój alkoholizowany. Nie polecam.
2 punkty to góra.
Opinia: Sten
12/09/2016