Perła - Summer

Perła Browary Lubelskie.

Piwo z sokiem jabłkowym. Pasteryzowane. Alk 5 obj.

Skład: Piwo (80%), sok jabłkowy (19,9%), aromat jabłkowy i miętowy, kwas cytrynowy, stevia - substancja słodząca pochodzenie naturalnego. Zawiera słód jęczmienny.

Produkt naturalnie mętny. Najlepiej spożywać schłodzone.

Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. www.perla.pl 500ml. BUTELKA ZWROTNA.

Summer to niepowtarzalnie świeża kompozycja naturalnego soku jabłkowego oraz piwa bez dodatków konserwantów. Przekonaj się jak smakuje lato w wydaniu Perły.

A lato w wydaniu Perły smakuje dokładnie tak, jak sfermentowany napój jabłkowo-miętowy Frument wlany do zapleśniałej wewnątrz butelki z grubsza przepłukanej płynem do naczyń Tymek miętowy. Jota w jotę tak samo!
I niech nie chrzanią, że ciecz ta zawiera słód jęczmienny! Jeśli zawiera, to co najwyżej ten słód, który był w przeterminowanym piwie Perła Chmielowa zwróconym do producenta w celu utylizacji. Dodali wylany do kanału, sfermentowany Frument, do tego dostał się przypadkowo zrzut z linii mokrej myjni butelek. Skacowany cieć wylądował w tym twarzą do dołu i łgając przed szefem, by nie zostać na pysk wyrzuconym za stawienie się do roboty w stanie po spożyciu opowiadał, że testował właśnie swój rewelacyjny wynalazek.
- Da to się sprzedać? - zastanowił się szef odkładają kalkulator.
- Szefie! To będzie przebój rynku napoi letnich! Przecież tyle mamy zwrotów!
- Dobra. Będziesz exlusiv-menagerem na wydziale Summer Beer. Na dzień dobry masz dwa zadania premiowe. Rozeznać, czy na rynku nie ma tańszego od Tymka miętowego płynu do naczyń, oraz zaplanować podbój rynku w aspekcie całorocznym.
- Szefie! Ja już o tym myślę! W Herbapolu mają do spalenia 54 worki z suszem z czarnego bzu zapleśniałym po ostatnim wylewie Bystrzycy, a szwagier, który robi w zakładach cukierniczych Solidność, mi mówił, że całą trutkę na myszy przeznaczoną do wyłożenia w tym roku w magazynie przez pomyłkę dodał do mleka w proszku i teraz myszy tak nasrały do różanej marmolady, że nie wiedzą co z nią zrobić. Jasne że do pączków na tłusty czwartek z tona tego pójdzie bo wtedy nikt nie ma czasu na sprawdzanie jakości, ale zakubkować reszty i puścić w detal to raczej się nie da. Jak szwagier pogada z ich dyrektorem sprzedaży to myślę, że oddadzą ją z ulgą po kosztach. Szef zobaczy, zrobimy z tego taki towar na zimę, ze hej! Mogę liczyć na podwyżkę? Bo ci z Vam Pura wydzwaniają do mnie i kuszą…

Zero (0) absolutne w kategorii piwa, natomiast 0,1 pkt w kategorii light-mózgojebów 4,5-5,5 %.

Opinia: Góral Bagienny
09/02/2013


Na niedzielne przedpołudnie mam coś, co nabyłem w promocji. Na Forum już było testowane i dostało ocenę zdecydowanie negatywną. Wygląda na to, że w browarze do niezłego piwa dodają „uszlachetniającą domieszkę” i tak powstają te lubelskie wynalazki.

Piwo klarowne. Barwa ciemno słomkowa; przypomina sok jabłkowy. Piana średnio obfita, średniej granulacji, biała. Bardzo nietrwała. Opada natychmiast do nikłej obwódki i zaraz do zera. Nasycenie duże. Zapach dość intensywny, syntetyczny. Czuć aromat jabłkowo - miętowy i gdzieś w głębi, na upartego nutę słodową. W smaku dominuje słodycz, przesadzona i sztuczna. Poza tym czuć sok jabłkowy i kwasek. Słód także udało się wyczuć. Goryczka dość stłumiona - pojawia się dopiero w kilka sekund po przełknięciu. Za to jakiś czas wraz z akcentem miętowym utrzymuje się na podniebieniu.

Generalnie piwo oceniam podobnie, jak testowaną niegdyś przeze mnie: Perła Winter - flavored beer

1,5 punktu w kategorii piw oraz 3 punkty w kategorii wynalazków.

Opinia: j24
14/07/2013

encyklopedia/piwa/perla_summer.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:29 (edycja zewnętrzna)