Uwarzone w Browarze Niechanowo. Kod kreskowy: 59063950730471).
Piwo Rzemieślnicze. Piwo dolnej fermentacji typu Pilsner, filtrowane, pasteryzowane.
Najlepiej spożyć przed 17-10-2018.
Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, płatki ryżowe, chmiele, drożdże.
Zawartość alkoholu: 5% obj. Ekst. 12% wag. Temperatura podania 6-8° C.
Barwa złota, klarowne.
Piana biała, średnio obfita, drobna. Trwała. Silnie oblepia szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach. Delikatny, chmielowy.
Smak. Lekki kwasek z niezbyt silną goryczką, dla mnie ziołową. Goryczka mija szybko, łagodzona wyraźnie płatkami. Ogólne wrażenie całkiem dobre, chociaż nie rewelacyjne. Chyba za dużo tego kwasku było.
Dodatkowy punkt za pianę i kolor, czyli 7 punktów.
Opinia: Naj
29/05/2018
Najlepiej spożyć przed: 14.12.2018
Piwo klarowne. Barwa złocista. Piana niezbyt obfita, biała, drobna i niezbyt trwała. Opada w kilka minut do cieniutkiej warstewki; trochę oblepia szkło. Nasycenie średnie. Zapach niezbyt mocny, słodowo - chmielowy. W smaku piwo lekkie i mało treściwe. Dominuje słód z posmakiem zbożowym. Goryczka pojawia się chwilę po przełknięciu. Jest nawet solidna i przyjemna i czas jakiś cieszy podniebienie i język. Niestety, jak piwo postoi w kuflu kilka minut to można wyczuć dość intensywny DMS. Mimo to, jednak w sumie to poprawne piwo.
6 punktów.
Opinia: j24
21/08/2018
Zgadzam się z opiniami Naja i Kocurka.
Szkoda zachodu na opis wrażeń takiego ni pies ni wydra.
Ode mnie więc 6,5 punktu.
Opinia: góral bagienny
05/03/2019