Wyprodukowano przez Browar Sady Sp. z o.o. Sp. k. dla Browar Moczybroda. Kod kreskowy: 59033517610861). - Piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: słód pilzneński, słód monachijski, chmiel Magnum i Saaz, drożdże W-34/70.
Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstraktu: 10% wag. Warka do: 05.05.2023.
Barwa złocista, opalizująca.
Piana biała z tych cieńszych z przewagą drobnych pęcherzyków. Opadła do pierścienia. Drobniutką i cienką koronką osiadła na szkle.
Nasycenie mniejsze od średniego.
Zapach słodowy z pieczywem. Wyraźne ziółka z chmielem. W tle odrobina brzeczki.
Smak słodowy z brzeczką i słodyczą oraz pieczywem. Niewielki jabłkowy kwasek i niewielka ziołowo - trawiasta goryczka. Bardzo średnie i zarazem wodniste piwo i coby nie mówić, trochę mało pilsowe.
Słabe 5 punktów.
Opinia: Sten
11/08/2022