Langier Beer - Milk Stout

Uwarzono na zlecenie Michał Langier Production, Warszawa.

Piwo ciemne górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, laktoza, pszenica prażona, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 4,8% obj. Warka do: 03.06.2018.

Barwa bez mała czarna.

Piana jasnobeżowa, średnia o średnich i grubych pęcherzykach. Zredukowała się do cieniutkiego kożuszka. Szkła nie oblepiła.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach kawy i mlecznej czekolady, minimalna palonka oraz nutka słodowa.

Smak słodkawy, wyraźnie mleczny. Trochę kawy z mleczną czekoladą i palonka na średnim poziomie. Płatki słabo wyczuwalne, ale i owszem są, podobnie, jak i umiarkowana, nieco przypalona goryczka. Bardzo fajny, lekki w odbiorze mleczny stout, wart spróbowania.

7,5 punktu.

Opinia: Sten
28/03/2018

encyklopedia/piwa/langier_beer_milk_stout.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:28 (edycja zewnętrzna)