Langier Beer - APA

Piwo warzone przez Michał Langier Production, Warszawa w Browarze Pivovaria, Radom.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody: pilzneński, pszeniczny, Carahell, Abbey; chmiele: Zeus, Centennial, Simcoe, Cascade, Citra, Mosaic; drożdże US-05.

Zawartość alkoholu: 5,1% obj., ekstraktu: 12% wag., IBU-44.

Barwa pomarańczowa, mętna.

Piana biała, średnio - obfita i bardzo gęsta. Zredukowała się powolnie do cieniutkiej kołderki zwieńczonej pokaźnym grzybkiem. Koronkowo oblepiła szkło.

Nasycenie spore.

Zapach owoców cytrusowych z wyraźnym grejpfrutem i muśnięcie tropików. W tle niewielki słód.

Smak wytrawny z intensywnym cytrusowym kwaskiem. Trochę słodu i wyrazista ziołowo - trawiasta goryczka, która całkiem długo zalega na podniebieniu, ale generalnie jest przyjemna w odbiorze. Piwo orzeźwiające i bardzo pijalne.

Zasłużyło na 8 punktów.

Opinia: Sten
24/08/2016

encyklopedia/piwa/langier_beer_apa.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:28 (edycja zewnętrzna)