Wyprodukowane przez Browar Kraftwerk w Browary Regionalne Wąsosz.
Piwo typu Hoppy Cherry Sour. Pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: słody jęczmienne, słód pszeniczny, chmiel (Marynka, Citra), trawa cytrynowa, sok z wiśni, kwas mlekowy, drożdże US-05.
Zawartość alkoholu:3,6% obj., ekstraktu: 9% wag.
Barwa różowo - czerwona, opalizująca.
Piana różowa, cienka. Szybko zredukowała się do opaski. Koronkowo oblepiła szkło.
Nasycenie niewielkie.
Zapach inny nieco od tych, do jakich przywykłem. Słód zmieszany z końską derką, cytrusami i wiśnią.
Smak wytrawny. Na starcie cytrusowy kwasek, przepleciony wiśnią. W tzw. międzyczasie trochę słodu z wyraźnym posmaczkiem używanego w stajni koca, by na finiszu uderzyć niczego sobie goryczką o pestkowym charakterze. Nazwa adekwatna do odczuć smakowych. Nie do końca mi podeszło, ale bez wątpienia znajdą się miłośnicy tego stylu.
6 punktów.
Opinia: Sten
31/12/2015