Konstancin - Warszawiak Mocny

Browar Konstancin.

Skład: woda, słód,chmiel, witamina C (E-3001)).

Alkohol 6,2%, ekstrakt 14,1%.

Pchany lokalnym patriotyzmem, wiele sobie po owym browarku obiecywałem. Tym bardziej, że browar Konstancin w sumie niezłe piwa warzy.

Niestety rozczarowanie i to prawie na całej linii. Piana niby gęsta, biała i dość długo utrzymująca się na powierzchni i to w zasadzie jedyny wyczuwalny plus. W zapachu wyraźnie wyczuwalny słód, dużo za dużo jak dla mnie. Barwa bursztynowa.

Smak. Szczerze powiem, że spodziewałem się czegoś lepszego. W zasadzie kwas z pewną goryczką pojawiającą się po chwili, ale ten kwas zabija przyjemność spożywania.

Mimo, że powinienem owe piwko potraktować subiektywnie, nie mogę.

góra 6 punktów.

Opinia: Sten
04/04/2010

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/konstancin_warszawiak_mocny.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)