Konstancin - Mazowieckie

Browar Konstancin.

Piwo niepasteryzowane z terminem ważności 5 maja br.

Skład: woda, słód, chmiel, cukier, przeciwutleniacz E-3001).

Zawartość ekstraktu 12,1%, alkoholu 6,0%.

Piwo schłodzone do temperatury +4 °C. Przy nalewaniu do kufla typu beczułka nadmiernie się spieniło, po czym piana szybko zniknęła, bynajmniej nie w mojej paszczy. Barwa żółto - słomkowa. Wyczuwalny zapach drożdży.

W smaku kwaskowo - gorzkie, również wyczuwalny smak drożdży.

W sumie w pięciostopniowej skali, dałbym trójeczkę2). Przez dłuższy czas po spożyciu, na podniebieniu utrzymuje się gorzkawy kwaśny posmak. Musiałem go przepalić papierochem.

Opinia: Sten
12/04/2009

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
2)
Ocena z czasów gdy skala była pięciostopniowa. W dziesięciopunktowej skali mocne 6 punktów.
encyklopedia/piwa/konstancin_mazowieckie.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)