Pivovar Karpat, Słowacja.
Na początek polskie tłumaczenie z kontry:
„Coffee 100ut - od górnej fermentacji specjalnego ciemnego piwa, niefiltrowanego, niepasteryzowanego z dodatkiem kawy. W produkcji zostały tylko wybranych odmian chmielu i siedem rodzajów słodu. Charakteryzuje naturalnego goryczy chmielu i przyjemnym smaku 100% kawy Arabica. Składniki woda, słód pszenny, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, kawa kawiarenki Strong mieszanki. Made in Słowacji”
Zawartość alkoholu: 4,8% obj., ekstraktu: 13% wag. Warka do: 03.12.2018.
Barwa mocno brunatna, prawie nieprzejrzysta, mętna.
Piana jasnokremowa, dość obfita o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła powoli do grubego kożucha zwieńczonego pokaźną czapą. Obficie osiadła na szkle.
Nasycenie średnie.
Intensywny zapach kiszonej kapusty, nieco palonki i kawy.
Smak to jeden wielki kwas z niewielką dawką palonego słodu. Goryczki brak, albo jest skutecznie tłumiona kwasem. Mam przeczucie, że piwo to jest zwyczajnie zepsute. Udało mi się spożyć jedynie trzy łyki.
1 punkt. Tylko i wyłącznie za pianę.
Opinia: Sten
29/08/2018