Jabłonowo - Mocne Słodowe Eksportowe

Browar Jabłonowo.

Piwo jasne, wysokoodfermentowane, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże browarnicze, E3001) (przeciwutleniacz).

Zawartość alkoholu: 7,2%.

Barwa herbaciano miedziana.

Piana jasno kremowa z tych cieńszych, ale nie przesadnie. Dość szybko zaczyna się rwać.

Nasycenie spore.

Zapach słodowy z odrobiną chmielu i nutą alkoholową, choć tychże wszystkich aromatów trzeba się doszukiwać.

Smak słodowy, do tego sporo lekko alkoholowej słodyczy i troszkę kwasku. Goryczka prawie nie wyczuwalna.

Od biedy można wypić, zresztą nie spodziewałem się rewelacji. Jak na Jabłonowo, nawet niezłe. 5,5 punktu.

Opinia: Sten
04/11/2012

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/jablonowo_mocne_slodowe_eksportowe.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:56 (edycja zewnętrzna)