Wyprodukowano przez: Hotel Silvia Maria i Ernest Majnusz, Gliwice.
Piwo niepasteryzowane.
Skład: woda; słody: pszeniczny, pilzneński; płatki pszeniczne i owsiane; belgijskie drożdże Brewferm Blanche; skórki pomarańczy słodkiej oraz gorzkiej curacao; kolendra indyjska; chmiele: Amarillo, Cascade, Palisade, Chinook, Simcoe.
Zawartość alkoholu: 5,5% obj., ekstraktu: 13,5% wag. Warka do: 10.08.2018.
Barwa cytrynowo - pomarańczowa, mętna.
Piana biała, średnio - obfita i bardzo gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do grubej kołderki. Obfitą i gęstą koronką osiadła na szkle.
Nasycenie trochę większe od średniego.
Zapach cytrusowy z dominacją pomarańczy, trochę kolendry i nutka słodowa ze wskazaniem na pszenicę.
Smak wytrawny. spory cytrusowy kwasek z wyraźną skórką pomarańczy, która daje też fajną goryczkę, choć w tej i ziółka też się wyczuwa. Trochę kolendry oraz wyraźne nutki słodowe przeplecione przyprawami. Piwo bardzo pijalne i orzeźwiające w sam raz na letnie upały.
8 punktów.
Opinia: Sten
27/07/2018