Hopster Fruit IPA

Uwarzone w Browary Regionalne Wąsosz dla Hopster.

Edycja limitowana.

Skład: woda, słód pilzneńcki, pszeniczny, karmelowy, drożdże, chmiel, kiwi, pieprz melegueta.

Zawartość alkoholu: 3,8% obj., ekstraktu: 11% wag., IBU-35. Warka do: 30.11.2017.

Barwa pomarańczowa, mętna.

Piana bladokremowa, średnia o sporych pęcherzykach. Zredukowała się do trwałego, cienkiego kożuszka. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie spore.

Zapach lekko owocowy i w zasadzie to wszystko.

Smak kwaskowy, owocowy, ale kiwi to ja tu nie czuję. Podobnie i z pieprzem. Tego zupełnie brak. Nut karmelowych też czemuś nie dostrzegłem. słodu niewiele. Goryczka dość intensywna, trawiasto - ziemista. Na podniebieniu utrzymuje się spory kwasek. Lekkie piwo na lato, ale nad wyraz przeciętne i bez wyrazu.

Nie więcej, jak 5 punktów.

Opinia: Sten
15/06/2017

encyklopedia/piwa/hopster_fruit_ipa.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)