Grybów: Pilsweizer - Trzcinowe

Pilsweizer S.A., Grybów

Niefiltrowane, pasteryzowane.

Skład: woda z własnych studni głębinowych, słód jęczmienny, chmiel, naturalny syrop z cukru trzcinowego (2%).

Zawartość alkoholu: 4,5%.

Barwa złocista z tych ciemniejszych, lekko mętnawa.

Piana biała, średnia. Zniknęła po paru łykach. Małe co nieco pozostało na szkle.

Nasycenie średnie.

Zapach umiarkowanie słodowy z jakimś sztucznym, trudnym do zidentyfikowania aromatem.

Smak w sumie bez mała nijaki. Dominuje trawiasto - ziemisty posmaczek z dużą dawką wodnistości. Lekki słodki posmak i owszem występuje, ale czy powoduje to cukier trzcinowy, to pojęcia nie mam. Goryczka minimalna, ale w sumie wyczuwalna. Kolejny wynalazek z Grybowa do góra jednorazowego wypicia i zapomnienia.

2 punkty to maks.

Opinia: Sten
26/10/2013

encyklopedia/piwa/grybow_pilsweizer_trzcinowe.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:26 (edycja zewnętrzna)