Fujiyama Beer, Japonia.
Warzone tradycyjnymi niemieckimi metodami piwo Fujiyama wykorzystuje śnieg ze zboczy góry Fuji o wyjątkowym smaku, aromacie i orzeźwieniu.
Składu nie udało mi się odczytać.
Zawartość alkoholu: 5,0% obj. Warka do: 09.08.2018.
Barwa brunatna, zamglona.
Piana ciemnokremowa, dość obfita i bardzo gęsta o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła do cienkiej, trwałej warstewki. Na szkle pozostawiła plamki różnej wielkości.
Nasycenie większe od średniego.
Zapach lekko palony, trochę karmelowy i słodowy z odrobiną masełka.
Smak na początku kwaskowy, choć ów kwasek tak na prawdę obecny jest przez całą konsumpcję. Palonka i nieco przypalony karmel. Ciemne słody i średnia goryczka przełamana kwaskiem. Taki, powiedzieć można, klasyczny ciemniak, niczym szczególnym się nie wyróżniający.
6 punktów.
Opinia: Sten
02/08/2018