Brewer s.r.o. Ostrawa, Czechy.
Dodam, że można znaleźć informację, że niektóre partie tego piwa robi FUHRMANN Sp. z o.o., czyli Browar Połczyn Zdrój.
Piwo smakowe. Pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, cukier, aromat jabłkowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje słodzące (aspartam, acesulfam K). Zawiera cukier i substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny.
Zawartość alkoholu 4,5% obj.
No to otwieramy:
Piwo klarowne. Barwa bursztynowa.
Piana biała, dość obfita, drobna, ładna; niezbyt trwała. Opada szybko do nikłej warstewki, a następnie do zera oraz pozostają jej ślady na ściankach kufla.
Nasycenie dość duże.
Zapach intensywny jabłkowy. By wyczuć elementy piwne (słód i chmiel) trzeba się mocno nawąchać.
W smaku dominuje syntetyczna słodycz jabłkowa. Do tego kwasek i szczypanie w język (CO2). Słód praktycznie niewyczuwalny. Goryczka też nie daje rady się przebić przez substancje słodzące.
W sumie to napój może służyć do ugaszenia pragnienia w upały. Bo jako piwo ciężko go potraktować.
Z punktacją jest pewien problem: w kategorii piw daję 2 punkty, w kategorii cydrów - o ile można ten napój tam zakwalifikować - 4 punkty.
Opinia: j24
11/09/2012
Dodam od siebie, że zapach przypomina mi mydełko „zielone jabłuszko”. Jest równie jabłkowy, co mydlany Smak chemiczny i jeszcze ta sacharyna - masakra. W moim przekonaniu najgorsze z tej serii. Z opisem Kocura się zgadzam w pełni, choć to:
…w kategorii cydrów - o ile można ten napój tam zakwalifikować - 4 punkty.
to w moim przekonaniu obraza dla cydrów. Wszak one są robione z jabłek, a nie z chemicznych substytutów.
Owo coś, co właśnie spożyłem z pewną niechęcią, nie zasługuje na więcej jak 1 punkt.
Przez grzeczność nie wspomnę, kto „piwko” dostarczył do testu
Opinia: Sten
10/10/2012