Deer Bear - Piwowar Domowy Tropical Weizen

Wyprodukowano na zlecenie Browaru Deer Bear przez Browary Regionalne Wąsosz.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody: pszeniczny, jęczmienny; chmiel Marynka; drożdże Safbrew WB-06; pulpa z mango; sok ananasa; olejek bergamotki.

Zawartość alkoholu: 4,8% obj., ekstraktu: 12,5% wag. Warka do: 20.12.2017.

Barwa pomarańczowa, mocno mętna.

Piana kremowa o żółtym odcieniu, dość obfita i gęsta o grubych oczkach. Bardzo szybko opadła do porwanej opaski. Szkło oblepiła kilkoma plamkami.

Nasycenie dość spore.

Zapach owocowy. Jest i mango i ananas, a i banana też się wyczuwa. Delikatne goździki i muśnięcie herbaty Earl Grey.

Smak słodko - kwaskowy z wyraźnymi owocami. Moim zdaniem więcej ananasa, nieco mniej mango. Delikatny banan i goździki. Słód średnio zaznaczony, a na finiszu niewielka, acz wyczuwalna goryczka.

Bardzo dobre owocowe piwo, warte spróbowania.

8 punktów.

Opinia: Sten
18/04/2017

encyklopedia/piwa/deer_bear_piwowar_domowy_tropical_weizen.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)