Wyprodukowano na zlecenie Deer Bear przez Browary Regionalne Wąsosz.
Nut Coffee Milk Mayhem. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, wędzony, czekoladowy jasny, palony; słód pszeniczny; drożdże Safale US-05; chmiele: Magnum, Sybilla; kawa; laktoza; cukier; aromaty naturalne.
Zawartość alkoholu: 10% obj., ekstraktu: 25% wag. Warka do: 03.01.2019.
Barwa idealnie czarna.
Piana jasnego brązu, obfita i bardzo gęsta z przewagą drobnych pęcherzyków. Zredukowała się do półcentymetrowej kołderki. Koronkowo oblepiła ściankę szklanki.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach intensywny. Dominują orzechy i kawa oraz mleczna czekolada. Niestety te aromaty, a w szczególności orzechowy, są trochę sztuczne.
Smak nad wyraz słodki z wyraźnymi orzechami laskowymi i świeżo palonej kawy. Mleczna czekolada i jakby odrobina wanilii. Wędzonki nie odnotowałem. Goryczka średnia, przepleciona nieco gryzącym alkoholem. Na finiszu pojawia się jakiś taki dziwny, chemiczny posmaczek.
Piwo średnie i trochę sztuczne. Myślę, że i leżakowanie za bardzo mu nie pomoże.
5 punktów.
Opinia: Sten
25/04/2017