Deer Bear - NutCrackeR

Wyprodukowano na zlecenie Deer Bear przez Browary Regionalne Wąsosz.

Nut Coffee Milk Mayhem. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, wędzony, czekoladowy jasny, palony; słód pszeniczny; drożdże Safale US-05; chmiele: Magnum, Sybilla; kawa; laktoza; cukier; aromaty naturalne.

Zawartość alkoholu: 10% obj., ekstraktu: 25% wag. Warka do: 03.01.2019.

Barwa idealnie czarna.

Piana jasnego brązu, obfita i bardzo gęsta z przewagą drobnych pęcherzyków. Zredukowała się do półcentymetrowej kołderki. Koronkowo oblepiła ściankę szklanki.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach intensywny. Dominują orzechy i kawa oraz mleczna czekolada. Niestety te aromaty, a w szczególności orzechowy, są trochę sztuczne.

Smak nad wyraz słodki z wyraźnymi orzechami laskowymi i świeżo palonej kawy. Mleczna czekolada i jakby odrobina wanilii. Wędzonki nie odnotowałem. Goryczka średnia, przepleciona nieco gryzącym alkoholem. Na finiszu pojawia się jakiś taki dziwny, chemiczny posmaczek.

Piwo średnie i trochę sztuczne. Myślę, że i leżakowanie za bardzo mu nie pomoże.

5 punktów.

Opinia: Sten
25/04/2017

encyklopedia/piwa/deer_bear_nutcracker.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)