Brokreacja - The Butcher

Wyprodukowano w Browarze restauracja Marysia w Szczyrzycu dla Brokreacja, Kraków.

Red IPA. Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane.

Skład: woda; słody: Pale Ale, Carafa Special Typ II; chmiele: Tomahawk, Citra, Simcoe, Amarillo; drożdże US-05.

Zawartość alkoholu 7% obj., ekstraktu: 16°, IBU-75.

Barwa bursztynowa, mętna.

Piana kremowa, średnia. Opadła do rwącej się kołderki. Solidnie oblepiła szkło.

Nasycenie sporawe, acz z tendencjami spadkowymi.

Zapach słodowy z wyczuwalnym chlebkiem. Do tego niezła całkiem dawka cytrusów i żywicy.

Smak słodowy. Tu też, jak i w aromacie, sporo pieczywa. Wyczuwalne cytrusy i żywica oraz delikatna nutka kwiatowa. Goryczka w sporej dawce, przyjemna w odbiorze i długo pozostająca na podniebieniu. Super piwko.

Na mocne 9 punktów zasłużyło w pełni.

Opinia: Sten
30/10/2015

encyklopedia/piwa/brokreacja_the_butcher.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:24 (edycja zewnętrzna)