Brewery Hills - El Bandido

Wyprodukowano dla Brewery Hills Sp. z o.o. w Browarze Bartek. Kod kreskowy: 59076427336151).

New England DDH DIPA.

Najlepiej spożyć przed 25-09-2019.

Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda; słód jęczmienny, pszeniczny; płatki owsiane.

Alk. 9% obj., Ekstrakt 20% wag.

Kolor: Złocisty. Jednolicie mgliste. Na dnie nieco osadu. Piana średnio obfita, biała, zróżnicowana. Trwała, pozostaje w formie cienkiej warstewki. Firankowo, silnie oblepia szkło. Nasycenie więcej niż średnie.

Zapach: Nieznaczny, kwiatowy z dodatkiem słodu.

Smak: Goryczka silna, wyrazista, trzymająca długo. Nieco ziołowa. Przechodzi powoli w umiarkowany kwasek i lekką słodycz. Piwo pełne, alkohol zupełnie niewyczuwalny podczas picia. Oczywiście daje o sobie znać później. Zachęca do przegryzienia twardym serem. Trochę mi nie odpowiada ten rodzaj goryczki, za co odejmuję 1 punkt.

Ale 8 punktów się należy.

Opinia: Naj
22/06/2019

1)
BREWERY HILLS Sp. z o.o., ul. Wolbromska 18/1B, 53-148 Wrocław.
encyklopedia/piwa/brewery_hills_el_bandido.txt · ostatnio zmienione: 2019/06/22 23:50 (edycja zewnętrzna)