Barbakan - Mistrz Twardowski

Wyprodukowane w Polsce dla Barbakan Beer, Kraków. Kod wskazuje Browar Fuhrmann, Połczyn - Zdrój.

Piwo jasne pełne, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Zawartość alkoholu: 5,5% obj. Warka do: 04.05.2017.

Barwa złocista o ciemnym odcieniu, klarowna.

Piana biała, nieco przybrudzona, cienka ośrednich pęcherzykach. Opadła do porwanego kożuszka. Obfitą koronką oblepiła szkło.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach nie najlepszego słodu z lekka szmaciany. W tle odrobina jabłka i alkoholu.

Smak wodnisty. Zielone jabłuszko, słód trochę stęchły i chemiczna goryczka. Nic więcej o tym piwie napisać się nie da. Nie polecam.

2,5 punktu.

Opinia: Sten
24/01/2017

encyklopedia/piwa/barbakan_mistrz_twardowski.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:53 (edycja zewnętrzna)