Bad Brewer California Common

Bad Brewer, Włochy.

Alkohol: 4,5% obj. Plato: 10.6. IBU: 24.

Skład: woda, słód jęczmienny (jasny), chmiel (Hersbrucker, Mittelfrueh). Chmielenie na sucho: Hersbrucker i Cascade.
(na kontrze brak w składzie drożdży, zarówno w j.włoskim, jak i angielskim… Są za to uwzględnione na nalepce dystrybutora).

Piana jasnokremowa. Średnio zbita. Redukuje się do kilkumilimetrowej warstwy. Rwie się, niknie. Odrobina pozostaje na szkle.

Kolor: jasnobursztynowe, delikatnie mętne.

Zapach chmielowo - owocowy, przechodzący w ziołowy. Następnie pojawiają się przyjemniejsze aromaty; coś jakby cytrusy czy skórka żytniego chleba.

Piwo goryczkowe z chlebowym zakończeniem. Kwaskowe. Ale nie smakuje mi… Poprzednie z Bad Brewer było zdecydowanie lepsze.
Zbyt kwaskowe, niemiła w odbiorze goryczka. Przypomina tzw. masówkę…
Nie tędy droga Panowie browarnicy! :-?
Za chlebowy finisz plus.

6 punktów.

Opinia: moondriver
13/01/2016

encyklopedia/piwa/bad_brewer_california_common.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:23 (edycja zewnętrzna)