Anderson - Brother David's Triple

Anderson Valley Brewing Company, USA.

Abbey Style Ale

Skład: słód jęczmienny, chmiel, cukier demerara, specjalne drożdże Trapistów.

Zawartość alkoholu: 10,0%.

Barwa ciemno bursztynowa, wpadająca w mosiądz.

Piana jasno kremowa, średnia. Opada stosunkowo szybko. W połowie szklanki pozostała tylko porwana warstewka, pod koniec już tylko cienki wianuszek wokół ścianki.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach słodowy z całkiem sporą dawką owoców suszonych. Wyczuwa się też koniakowe nuty alkoholowe.

W smaku na pierwszym miejscu sporo słodu splecionego z bogactwem nut owocowych w słodko kwaśnym klimacie. Goryczka wielce umiarkowana, jakby stłamszona nadmiarem słodkawego alkoholu. Piwo w sumie takie sobie, wydawało mi się, że będzie lepsze. Zdarzyło mi się przyjemniejsze tripelki spożywać. Doznania psuje alkohol, którego jest zdecydowanie za dużo, a po podgrzaniu się piwa, wybija się na pierwsze miejsce. Piwo pije się, powiem szczerze z pewnym niesmakiem.

6 punktów.

Opinia: Sten
22/02/2013

encyklopedia/piwa/anderson_brother_david_s_triple.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)