Różnice

Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.

Odnośnik do tego porównania

encyklopedia:piwa:amber_mocny_red [2018/07/07 22:01]
encyklopedia:piwa:amber_mocny_red [2019/11/14 12:52] (aktualna)
Linia 1: Linia 1:
 +====== Amber - Mocny Red ======
  
 +Browar Amber
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​amber_mocny_red.jpg?​nolink|}}
 +
 +Zamiast składu informacja z kontry: //Piwo Amber Mocny Red warzone jest z najlepszych polskich odmian chmielu i słodu, nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla, nie zawiera konserwantów.//​
 +
 +Zawartość alkoholu: 7,0%, ekstraktu: 14,5%.
 +
 +Barwa bursztynowa,​ delikatnie mętna. Piana jasno kremowa, początkowo nawet bardzo obfita (1/2 kufla) opada jednak nadzwyczaj szybko, pozostawiając cieniutką, porwaną warstewkę. Nasycenie spore.
 +
 +Zapach głównie chmielowy, plus jakby nuty owocowe.
 +
 +W smaku dominuje przyjemna goryczka, do tego odrobina słodkości i kwasku, by na podniebieniu pozostała goryczka. To mi się podoba. ​
 +
 +Kolejny fajny produkt testowany przeze mnie z Browaru Amber. Plusem niewątpliwym jest to, że nie czuć alkoholu.
 +
 +8 punktów.
 +
 +Opinia: Sten\\
 +07/02/2011
 +
 +----
 +\\
 +Piwo jasne, pasteryzowane.
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​amber_mocny_red_2.jpg?​nolink|}}
 +
 +Skład: woda, słód jęczmienny,​ chmiel.
 +
 +Zawartość alkoholu: 7,0% obj. ekstraktu:​`4,​5% wag. Warka do: 29.11.2018.
 +
 +Barwa ciemnego złota, klarowna.
 +
 +Piana jasnokremowa,​ średnia o drobnych pęcherzykach. Bardzo szybko zredukowała się do opaski, która pod koniec się porwała. Koronkowo osiadła na ściance szklanki.
 +
 +Nasycenie średnie.
 +
 +Zapach mało intensywny. Leciutki słód, owoce i odrobina chmielu.
 +
 +Smak słodowy z wyczuwalną słodyczą. Niewielki kwasek, trochę alkoholu i średnia goryczka, przełamana słodyczą. Przeciętne piwo i sam nie wiem skąd mój zachwyt z przed 7 lat. No chyba, że coś się w tym piwie zmieniło w tzw. międzyczasie,​ albo moje kubki smakowe bardziej się wyrobiły.
 +
 +5 punktów.
 +
 +Opinia: Sten\\
 +07/07/2018
encyklopedia/piwa/amber_mocny_red.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)