Różnice

Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.

Odnośnik do tego porównania

encyklopedia:piwa:alebrowar_salty_barbara [2018/05/04 10:23]
encyklopedia:piwa:alebrowar_salty_barbara [2019/11/14 12:52] (aktualna)
Linia 1: Linia 1:
 +====== AleBrowar - Salty Barbara======
  
 +Wyprodukowane dla AleBrowar w Browarze Gościszewo.
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​alebrowar_salty_barbara.jpg?​nolink|}}
 +
 +Gose z rabarbarem. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
 +
 +Skład: woda; słody: pilzneński,​ pszeniczny, Carared; płatki owsiane; sok z rabarbaru tłoczony na zimno; sól; kolendra; chmiel Hallertauer Tradition; drożdże WLP-029.
 +
 +Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstraktu: 12% wag.
 +
 +Barwa złocista, zamglona.
 +
 +Piana biała z tych cieńszych. Stosunkowo szybko zredukowała się do porwanej warstewki. Szkła nie oblepiła.
 +
 +Nasycenie nieduże.
 +
 +Zapach owocowy z wyczuwalnym rabarbarem. Pojawia się też aromat kiszonej kapusty. W tle nieco kolendry.
 +
 +Smak w pierwszej chwili mocno słony, by momentalnie przejść w wyrazisty kwasek, choć mało rabarbarowy. Subtelny słód i słabo zaznaczona kolendra. Goryczki brak. Na ustach i w nich długo utrzymuje się sól. Piwo dla koneserów stylu, do których ja się nie zaliczam. Być może w lecie odebrałbym je inaczej.
 +
 +5 punktów.
 +
 +Opinia: Sten\\
 +08/12/2016
encyklopedia/piwa/alebrowar_salty_barbara.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)