Browar typowo restauracyjny o niewielkich możliwościach produkcyjnych, ale w tym rejonie zupełnie wystarcza do napojenia turystów i jedyny położony w Wysokich Bieszczadach.
W ofercie mają dwa - trzy gatunki piwa, choć uwarzono ich już więcej. W sezonie można też nabyć piwo w butelkach. Mi się niestety nie udało…
Przyjemna rodzinna atmosfera i super jedzenie w całkiem przyzwoitych cenach. Wystrój typowo bieszczadzki.
Sam browar znajduje się za szklanymi drzwiami i można sobie rzucić okiem na aparaturę.
W czasie naszej wizyty na kranach były dwa rodzaje piwa, jasne - Dźwiniacz Dworski - tego spróbowałem oraz ciemne, o nieznanej pani podającej piwo, nazwie.
Będę musiał jeszcze kiedyś odwiedzić to miejsce. Mam nadzieję, że i filipesku podzieli się swoimi wrażeniami, bo też ów browar kiedyś odwiedził.
Autor: Sten
28/06/2018