Kwas chlebowy tradycyjny

P.Oleszczak Natura s.c., Kopyść, 98-100 Łask. Kod kreskowy: 59074804001201).

Spożyć przed końcem 04.2020 r.

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych. Tradycyjny słowiański kwas chlebowy o ponad tysiącletnim rodowodzie.
Składniki: uzdatniona woda, chleb żytni (zawiera gluten z żyta), cukier, drożdże. Napój bezalkoholowy.

Napój mętny. Barwa bursztynowa. Piana znikoma, biała, o dość grubych bąblach, nietrwała. Opada w momencie nalewania do obwódki. Nasycenie dość wysokie. Zapach przeciętnie intensywny. Czuć coś pośredniego między słodem a chlebem razowym żytnim oraz karmel. Według mojej żony tak właśnie ma pachnieć kwas chlebowy. W smaku napój jest słodkawy, ale nie przesadnie słodki. Czuć posmak razowego pieczywa z karmelem. Napój bardzo orzeźwiający. Mi trudno go ocenić, ale dla małżonki po prostu rewelacja. Jeden z lepszych kwasów chlebowych na naszym rynku.
Ja pozostawiam go bez punktacji, ale polecam.

Opinia: j24
04/08/2019

1)
EKO-NATURA S. C. Agnieszka Dadusz, Paweł Oleszczak, 98-100 Kopyść 48.
encyklopedia/inne/kwas_chlebowy_tradycyjny.txt · ostatnio zmienione: 2019/08/04 20:48 (edycja zewnętrzna)