Green Mill Cider

Wyprodukowany przez Kompania Piwowarska S.A., 61-285 Poznań, ul. Szwajcarska 11.

… to naturalny, tradycyjny cydr powstający w 100% z jabłek, w procesie fermentacji, z wykorzystaniem drożdży cydrowych. Specjalna kompozycja kilku gatunków jabłek nadaje mu harmonijny, kwaskowy smak z nutą słodyczy oraz świeży zapach. Delikatnie pasteryzowany. Cydr to lekki, bezglutenowy alkohol. Cydr półmusujący gazowany, alk. 4,5% obj. Skład: sok jabłkowy z zagęszczonego soku, drożdże cydrowe. Pasteryzowany. Zawiera siarczyny.

Tyle z etykiety.

Cosi po wypiciu kilku łyków stwierdził, że smakuje jak tani szampan (wino musujące), ale bardziej słodki. Takie trochę Picolo ;-)

Ja powąchałam, pachnie tak… no jabłkowo ;-)

Opinia: Agnieszka
28/09/2013

encyklopedia/inne/green_mill_cider_cydr.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:23 (edycja zewnętrzna)