Bagienne Zlotowe

Browar domowy Górala Bagiennego.

Skład: Góral Bagienny napisał:

Słód do piwa pszenicznego, jakiś chyba australijski, a ta cała melasa od ciemnego.

Zawartość alkoholu i ekstraktu nieustalona.

Barwa herbaciano - miodowa.

Piana kremowa, przechodząca w jasny beż. Obfita i w miarę trwała. Ok. półcentymetrowa warstwa utrzymuje się do końca.

Nasycenie średnie.

Zapach typowy dla piwa pszenicznego: banany, goździki, odrobina cynamonu. Smak podobny do zapachu, dodatkowo wyczuwam jakby wanilię i toffi. Godatkowo delikatna goryczka i ledwie wyczuwalny kwasek. Powiem, że Góralowi niechcący wyszła całkiem ciekawa kompozycja, godna świadomego powtórzenia.

Mocne 9 punktów.

Opinia: Sten
02/07/2011

encyklopedia/domowe/bagienne_zlotowe.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:22 (edycja zewnętrzna)